Body building

BODY BUILDING = CULTURISM

Culturismul sau practicarea exercitiilor fizice cu greutati urmaresc dezvoltarea armonioasa a corpului omenesc cu puternice influente asupra psihicului  sanatatii si puterii de munca.

 

 

Scurt istoric al culturismului

Culturismul este practicat din cele mai vechi timpuri si bineinteles in zilele noastre. Cel care a folosit metoda antrenamentui progresiv cu greutati a fost Milon din Cretona, care in antichitate a iesit invingator la sase Olimpiade.  Parintele culturismului modern este considerat medicul Friderich Muler,cunoscut sub numele de Eugen Sandow. Acesta a introdus,pe linga exercitiile de forta,diferite pozitii de prezentare a musculaturii,fiind imbatabil la vremea sa. Eugen Sandow a reconsiderat vechile practici ale exercitilor cu greutati,le-a imbunatatit si imbogatit cu cunostintele sale de anatomie si fiziologie,reusind sa creeze un sistem de exercitii cu greutati,sistem realizat in scopul dezvoltarii fizice si a masei musculare. Totodata halterele si ganterele au devenit instrumente cautate pentru cei care doreau o sanatate perfecta si un corp armonios dezvoltat. In Europa,o contributie insemnata a avut-o englezul Oscar Heinamstain si francezul Duranto, precum si unele publicatii de specialitate printre care cea mai remarcabila ramine „STRENCH-HEATH”  care apare din anul 1892 in Anglia si mai tirziu in SUA, precum si rolul promotor al culturismului pe care la jucat organizatia N.A.B.B.A.(National Amateur Body-Buylding Asociation).

In anul 1946 fratii Weider,canadieni de origine,mari amatori si pasionati ai exercitiilor cu greutati,reusesc sa intemeieze o puternica organizatie care poarta numele de I.F.B.B.(International federation  of body-buylding) organizatie care reuneste o serie de nume celebre ale culturismului precum si specialisti in echipament sportiv, ingineri, medici, graficieni, fotografi, oamenii de afaceri.

 

In anul 1946 fratii Weider,canadieni de origine, mari amatori si pasionati ai exercitiilor cu greutati, reusesc sa intemeieze o puternica organizatie care poarta numele de I.F.B.B. (International federation  of body-buylding) organizatie care reuneste o serie de nume celebre ale culturismului precum si specialisti in echipament sportiv,ingineri,medici, graficieni,fotografi,oamenii de afaceri. 

 

 

 

      Ce este culturismul ?

 

   Culturismul este:

 

 

-  Un sport,pentru ca include un antrenament de lunga durata si adecvat,specific,cu mijloace si metode proprii de pregatire,are un calendar competitional propriu pe plan national si international,cuprinzind sportivi, antrenori,medici,organizatori,arbitri.

 

-  O stiinta,pentru ca cei care il practica si il promoveaza,trebuie sa aiba cunostinte fundamentale din anatomie,   fiziologie ,  biomecanica , nutritie , suplimente alimentare,recuperare dupa efort , etc.

 

-  O arta,pentru ca cei care il practica sunt artisti in modelarea propriului corp,si este necesar un simt artistic deosebit pentru etalarea si alcatuirea programului precum si alegerea fondului muzical necesar prezentarii programului liber.