Ceaiuri

Ceaiul este cunoscut in China inca din anul 2700 i.e.n si a fost folosit timp de milenii in scopuri medicale. A inceput sa fie utilizat pe scara larga dupa sec. III ( prima consemnare scrisa despre cultivare si utilizare, anul 350 ) . Din 1836 englezii cultiva ceai in India.

In Europa ceaiul este adus in din China in anul 1610 si India in 1669.

Pe linga faptul ca sunt bauturi sanatoase, ceaiurile din plante, in general, si cele verzi si negre, in special, iti daruiesc un moment de placere.

Ceaiul negru rezultat din fermentarea ceaiului verde este deosebit prin gustul lui.

Cel mai sanatos este cel verde, nefermentat, foarte bogat in antioxidanti, special prin aroma si gustul putin amar.

Exista si un ceai ,, albastru ,, denumit Oolong, baut de japonezi si este un ceai obtinut din fermentarea partiala a ceaiului verde.

Calitatea si gustul depind de anumiti factori: clima si sol ( se mentioneaza zona din care provin), momentul culegerii si modul de uscare.

Ceaiul face parte din categoria extractelor hidrice apoase.

Ceaiul contine: cofeina, taninuri (astringente, amare cu actiune calmanta), polifenoli, teaflavine, uleiuri eterice, minerale. Acestea sunt substante cu proprietati antioxidante, anticancerigene, ajuta si potejeaza inima, controleaza concentratia de colesterol din singe, regleaza nivelul glucozei, previne si intarzie imbatrinirea cerebrala si contribuie eficient la diminuarea depozitelor de grasime.

Nici un produs în această categorie momentan. Vă rugăm să reveniţi mai târziu.